Competitie

Binnen het Ju-Jitsu bestaan er verschillende competitievormen. Binnen onze federatie worden momenteel de disiplines Fighting System, Duo System, Random-Attacks, Ground-Fight en Brazilian Jiu-Jitsu beoefend. Fighting en Duo system worden ook internationaal beoefend (JJIF) en maken deel uit van het programma van de World Games (de "Olympische Spelen" voor niet-Olympische sporten).

België was in het verleden reeds verschillende keren zeer succesvol, met onder andere verschillende Europese titels bij de volwassenen en een wereldtitel bij de jeugd. Ook op de World-Games werden al verschillende medailles behaald door onze atleten.

Jaarlijks worden in Vlaanderen verschillende tornooien georganiseerd in de disciplines, o.a. provinciale kampioenschappen, het Belgisch kampioenschap, ... Op deze tornooien worden vaak, naast de gewone categorieën, aparte categorieën voorzien voor beginners (deelnemers met weinig tot geen ervaring) zodat ze op een laagdrempelige manier kunnen proeven van de competitievormen en geleidelijk kunnen groeien naar een hoger niveau. In het Duo System wordt er in deze reeksen zelfs met aangepaste reglementen gewerkt, de koppels in de beginnersreeksen moeten minder oefeningen kennen zodat ze veel makkelijker aan de discipline kunnen deelnemen.

Kalender

Een interactief schema van de competitie binnen de Jiu-Jitsu in Vlaanderen vind je hier.